TOP 5 mielenkiintoisinta rock-festivaalia ympäri maapallon

Jos olet koskaan miettinyt, mitkä ovat maailman parhaat rock-festarit, lopeta pähkäily, sillä olemme koonneet listan viidestä mielenkiintoisimmasta rock-tapahtumasta. Jatka lukemista ja valitse suosikkisi!

Donauinselfest

Wienissä, Tonavan Donauinsel-nimisellä saarella joka kesä järjestettävä ilmainen rock-festivaali, Donauinselfest, on yksi maailman suurimmista ja Euroopan suurin rock-tapahtumista. Tapahtuma kestää kolme päivää ja yleisöä on viime vuosina ollut melko tasaisesti noin kolme miljoonaa noiden kolmen päivän aikana. Yhtä aikaa kapean saaren tapahtumista on festivaalin aikana nauttimassa noin 250 000 ihmistä, eli väkimäärä on melkoinen.

Musiikkitarjontaa on useilla lavoilla ja lisäksi yleisöä palvelevat erilaiset ruoka- ja juomakojut. Festivaalilla on oma aivan ainutlaatuinen tunnelmansa johtuen ympäröivästä luonnosta ja vanhan eurooppalaisen suurkaupungin sykkeestä vain kivenheiton päässä festivaalialueelta.

Esiintyjiä on Itävallasta, mutta myös kaikkialta maailmasta, ja festivaali on tunnettu monipuolisesta musiikkitarjonnastaan. Suomesta Donauinselfestissä ovat esiintyneet ainakin HIM vuonna 2000 ja Leningrad Cowboys vuonna 2008.

Tapahtuma on järjestetty vuosittain vuodesta 1984 lähtien, vain sen ajankohta on hiukan vaihdellut. Viimeiset kymmenkunta vuotta tapahtuma on järjestetty heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Roskilde Rock Festival

Roskildessa vuosittain järjestettävä Roskilde Rock Festival ei ole niitä maailman suurimpia festivaaleja kävijämääränsä puolesta, mutta se on tunnelmaltaan legendaarinen ja vetää puoleensa erittäin korkeatasoisia artisteja ja yhtyeitä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1971 kahden lukiolaisen aloitteesta. Vuonna 1973 festivaalista alkoi vastata Roskilde Foundation-niminen säätiö, ja festivaali on siitä asti vetänyt puoleensa yleisöä eri puolilta Eurooppaan vuosittain.

Roskilde on pieni tanskalainen kaupunki, ja sen atmosfääri sopii erinomaisesti intiimin rock-festivaalin järjestämiseen. Festivaalialueen läheisyydessä sijaitsevalla leirintäalueella voi vielä kokea vanhaa festarihenkeä.

9

The Governors Ball Music Festival

New Yorkissa Randall’s Island Parkissa järjestettävä monipäiväinen Governes Ball Music Festival on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista rock-festivaaleista. Sen tunnelma on ainutlaatuinen ja musiikkitarjonta huikea kattaen niin rockin, hip-hopin, elektronisen musiikin, popin kuin folkinkin. Eikä saaren tarjonta festivaalien aikana jää hyvään musiikkiin, vaan kyseessä on oikea katuruokailun suurjuhla, sillä tarjolla on maisteltavaa lukemattomista ruoka-autoista ja -kärryistä.

Tunnelma tällä Manhattanin, Pronxin ja Queensin välissä sijaitsevalla East Riverin saarella on ainutlaatuinen ja vaikka festivaali on perustettu vasta vuonna 2011, on se jo saavuttanut legendaarisen maineen ja on yleensä loppuunmyyty. Sää on aiheuttanut silloin tällöin ongelmia ja yhden kerran kokonainen festivaalipäivä on jouduttu peruuttamaan vaarallisen rankkojen sateiden takia.

Festivaalin esiintyjistä ehdottomasti suurin osa on amerikkalaisia. Tätä musiikkia kuulet esimerkiksi online kasino -pelien taustamusiikkina ja elokuvissa.

Ruisrock

Suomessa, Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock ei kuulu maailman suurimpien festivaalien joukkoon, mutta on ansainnut paikkansa viiden maailman kiinnostavimman rock-festivaalin joukossa toisaalta siksi, että se on monien maailmantähtien mielestä yksi tunnelmaltaan parhaista festivaaleista maailmalla ja toisaalta siksi, että siellä vuodesta toiseen uskollisesti käyvät festarivieraat ajattelevat samoin. Festivaalikenttä sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Itämeren rannalla ja sen ainutlaatuisiin kohokohtiin kuuluvat suurten risteilylaivojen lipuminen festivaalien päälavan ohi konserttien aikana.

Ruisrock on Euroopan toisiksi vanhin rock-festivaali ja siellä on ehtinyt esiintyä huikea määrä rockin legendoja, useat moneen kertaan. Muun muassa U2, Metallica, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, Chuck Berry ja Bob Dylan ovat villinneet yleisöä Ruisrockissa.

Secret Solstice

Yksi maailman kiehtovimmista ja sijainniltaan jännittävimmistä rock-festivaaleista, Secret Solstice, järjestetään vuosittain Reykjavikissa, Islannissa. Tapahtumasta tekevät ainutlaatuisen pohjoisen kesän yötön yö sekä islantilaisten upea juhlahenki. Myös festivaaleilla pääosassa oleva islantilainen rock-musiikki – vaikka ulkomaisia artistejakin toki esiintyy – on kiinnostavaa ja usein erittäin hyvää. Jotkut artistit esiintyvät islannin kielellä, mikä tekee musiikista eksoottisen kuuloista.